Namáčať si do chutnej grilovacej omáčky mäsko je dokonalá víkendová predstava. Zabudnite na obyčajný kečup a horčicu a pripravte si s nami omáčky, ktoré sú jednoduché, aby ste sa mohli venovať hlavne grilovaniu a pritom vám vyzdvihnú chuť mäska

Omáčky ku grilovaniu, pre správny šmak

Aj omáčky ku grilovaným pochúťkam môžu byť to, čo dotiahne všetky detaily grilovačky do šťastného konca. Dajte si záležať aj na tom, aby neboli vaše omáčky len kečup a horčica, ale obohaťte ich o pár jednoduchých ingrediencií a uvidíte sami, že sa chuťové bunky budú rozplývať nie len vám ale aj všetkým, ktorí okúsia.

Paradajková s cibuľkou

Bazalka s paradajkou je známa dobrá kombinácia, pridajte k tomu ešte jarnú cibuľu a je tu lahodná omáčka, ktorá sa vám určite minie ako prvá.

Postup
  1. Pretlak rozmiešame s trochou vody aby vznikla skoro tečúca zmes.
  2. Pridáme pokrájané cibuľky, bazalku a rajčiny. Dochutíme soľou.

Jogurtová s cesnakom

Jarná cibuľka na grilovačke nemôže chýbať a preto ju nevynechajte ani v omáčke. Kurkuma doladí chuť jogurtu, zľahčí a zjemní mäsko, preto si ju hneď obľúbite.

Postup
  1. Strúčik cesnaku pretlačíme. Uhorku postrúhame na jemnom strúhadle.
  2. Zmiešame s jogurtom, kurkumou, soľou a korením.

Pikantná s čili

Pikantná omáčka sa hodí k špízu, ale aj napríklad ku grilovanej kukurici. Každý muž určite ocení, ak ju aj na vašej grilovačke pripravíte týmto spôsobom.

Postup
  1. Cibuľu nakrájame na krúžky a v panvici ju pomaly opekáme do sklovita.
  2. Potom pridáme sójovú omáčku a ešte asi 5 minút opekáme.
  3. Pridáme posekané čili papričky, sezam, pretlak, soľ a korenie a ponorným mixérom rozmixujeme na pastu.