Strukovinové fašírky z varenej červenej šošovice a fazuľky mungo, dobre ochutené cesnakom a majoránom, chutia rovnako skvelo, ako tie klasické. V lete ich podávajte s čerstvou zeleninou a v zime napríklad so zaváranou cviklou.

Strukovinové fašírky, dobre ochutené, vytvorené z jemnej červenej šošovice

  1. Mrkvu ošúpeme, pokrájame a dáme variť do osolenej vody.

  2. Červenú šošovicu si uvaríme al dente, teda nie celkom do mäkka. Trvá to asi len 10 minút.

  3. Fazuľu mungo uvaríme do mäkka.

  4. Mrkvu scedíme a pomliagame vidličkou na hrubo.

  5. Cesnak pretlačíme a cibuľku posekáme najemno.

  6. V mise zmiešame všetky suroviny dohromady, ak treba, pridáme ešte strúhanku.

  7. Z masy tvarujeme kolieska a vyváľame ich v strúhanke.

  8. Vyprážame v rozpálenom oleji 3 minúty z jednej aj z druhej strany. Podávame so zemiakmi a čerstvým šalátom.